ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η γεύση της Ελλάδας που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο από το 1861

Η γεύση της Ελλάδας που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο από το 1861

Από τον 19ο αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 2020, πολλά έχουν αλλάξει και μία ματιά γύρω μας ή μία ανασκόπηση στη σύγχρονη καθημερινότητα, αρκούν για να αντιληφθούμε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας, μετέβαλε ριζικά τη ζωή μας.

Ωστόσο, όσο και αν συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε μέρα με τη μέρα και να προχωράμε μπροστά ατενίζοντας το μέλλον και δη, το ψηφιακό «αύριο», η αλήθεια είναι πως έχουμε -και θα έχουμε- πάντα ανάγκη από μερικές «σταθερές» στη ζωή μας, από αξίες που συνδέουν το χθες με το σήμερα και αποτελούν μέρος της ιστορίας μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Πόσες είναι όμως οι «σταθερές», οι γεύσεις, οι αξίες, τα προϊόντα που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους στο πέρασμα του χρόνου; Ποια είναι εκείνα τα κομμάτια του παρελθόντος και της ιστορίας μας, που φέρνουν στο σήμερα κάτι από τη γοητεία και την αθωότητα της παλιάς Ελλάδας;

Με μία πρώτη αναζήτηση, δύσκολα μπορούμε να βρούμε κάτι που να έχει φτάσει ατόφιο και αμετάβλητο στο 2021. Ωστόσο, κάνοντας μία μικρή ιστορική αναδρομή, προς μεγάλη μας έκπληξη -και χαρά στη δική μου περίπτωση- μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μία γεύση, η οποία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, από το 1861 μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τη Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.

Μια αξία που συνδέει το χθες με το σήμερα

Η αλήθεια είναι πως η γεύση της σοκολάτας «υγείας» είναι γνώριμη στον καθένα μας. Για τους περισσότερους από εμάς και δη, όσους ανήκουμε στις γενιές πριν τη Gen Z, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, ήταν η πρώτη σοκολάτα που δοκιμάσαμε, το πρώτο εκείνο γλύκισμα που μας έδωσαν οι γονείς, οι θείοι και οι παππούδες μας.

Το στοιχείο εκείνο το οποίο ενδεχομένως πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν για αυτή τη σοκολάτα-σύμβολο, ωστόσο, είναι ότι από το 1861 -όταν και δημιουργήθηκε από τον Σπυρίδωνα Παυλίδη στο «Γλυκισματοποιείον», στη συμβολή των οδών Αιόλου και Βύσσης- μέχρι σήμερα, βασίζεται στην ίδια συνταγή. Ουσιαστικά, η ίδια σοκολάτα με την ίδια γεύση έχει συντροφεύσει -και συνεχίζει να συντροφεύει- ολόκληρες γενιές, αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο, έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Φέτος, λοιπόν, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη γιορτάζει τα 160 χρόνια της και το γεγονός αυτό είναι από μόνο του αρκετό, για να μάθουν οι νέοι και να αναλογιστούν οι παλιοί, ότι παρά τα όσα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, όλοι μας συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, απολαμβάνοντας τη γεύση εκείνη που συντρόφευε τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές των προγόνων μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μπορούμε σήμερα να αναφερόμαστε σε εκείνη, κάνοντας λόγο για «τη γεύση της Ελλάδας». Όλα αυτά χάρη σε μία ιδέα που «γεννήθηκε» από έναν άντρα με ανήσυχο πνεύμα και πάθος για καινοτομίες και νέες ιδέες, σε ένα εργαστήριο, στην «καρδιά» της παλιάς Αθήνας.

Ιστορική, αγαπημένη και ιδιαίτερα βραβευμένη

Εκτός όμως από την αγαπημένη και χαρακτηριστική γεύση της, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο στον χρόνο η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, η χαρακτηριστική μπλε συσκευασία της. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, λοιπόν, σε ό,τι αφορά στη συσκευασία της ιστορικής αυτής σοκολάτας, είναι ότι αν παρατηρήσει κάποιος τη μπροστινή της όψη, θα διαπιστώσει ότι κοσμείται από εικόνες πολλών βραβείων και διακρίσεων ποιότητας και γεύσης. Αυτά ακριβώς τα βραβεία, είναι που έκαναν τη σοκολάτα του Σπυρίδωνος Παυλίδη να διακριθεί και να γίνει ευρέως γνωστή και εκτός Ελλάδας και μάλιστα, λίγα μόλις χρόνια έπειτα από την κυκλοφορία της.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr