ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SeaAccess®: Η ελληνική ιδέα παγκόσμιας πρωτοτυπίας που κάνει τη θάλασσα προσβάσιμη σε όλους

SeaAccess®: Η ελληνική ιδέα παγκόσμιας πρωτοτυπίας που κάνει τη θάλασσα προσβάσιμη σε όλους

«Διαβατήριο» για ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα σε χιλιάδες ΑμεΑ, ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα δίνει το SeaAccess®, μια ελληνική ιδέα που αποτελεί παράλληλα και παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός είναι αυτοκινούμενος και χρειάζεται μόλις δύο λεπτά και δύο τετραγωνικά μέτρα παραλίας προκειμένου να προσφέρει ασφαλή και ταυτόχρονα αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, αλλάζοντας τα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό.

Αυτή ακριβώς είναι η μοναδικότητα αλλά και η πρωτοτυπία του μηχανισμού που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρία AkriΜan. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στο σχεδιασμό και την παροχή συστημάτων ανύψωσης και μεταφοράς ατόμων, αλλά και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ανελκυστήρων, των κυλιόμενων διαδρόμων και των μηχανισμών πρόσβασης, η ελληνική εταιρία βρήκε την ιδανική λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Αποτελεί έτσι έναν πρώτης τάξεως πρεσβευτή για τον ελληνικό τουρισμό σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, συνεισφέροντας στην επανεκκίνηση, αλλά και την αναβάθμισή του.

Θέλαμε να βρούμε μια λύση για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες και δεν μπορούν να χαρούν αυτόνομα τη θάλασσα και την ευεργετική και απελευθερωτική εμπειρία του νερού» εξηγεί ο κ. Αντώνης Μαντελάκης, Επιχειρησιακός Διευθυντής της εταιρίας AkriΜan.

Σε αντίθεση με αντίστοιχες υλοποιήσεις, ο μηχανισμός SeaAccess® έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Είναι τηλεκινούμενος και χάρη στον ενσωματωμένο πτυσσόμενο διάδρομό του και τη δυνατότητά του να κινείται με ευκολία πάνω στην άμμο μπορεί να τοποθετηθεί στην ακτογραμμή και να είναι έτοιμος για χρήση σε ελάχιστο χρόνο.

Δεν απαιτεί δηλαδή μόνιμες κατασκευές, δεν παίρνει χώρο στην παραλία, ούτε αλλάζει μόνιμα την εικόνα της, ενώ μπορεί να αποσυρθεί είτε στο τέλος της κάθε μέρας, είτε όταν οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς για κολύμβηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr