ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση  διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ

Δημοσιεύτηκε σήμερα (14/5/2015) πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου.

'Οπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως και την 1η Ιουνίου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος και θα προεδρεύει της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα επιλεγεί από μία ειδική επιτροπή ενώ ο διορισμός του θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group.

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2017.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:

Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακός τίτλος, σε Οικονομικά ή χρηματοοικονομικά

Γλώσσες: 'Απταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

Γνωστικό Αντικείμενο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με διεθνή εμπειρία σε τραπεζικά θέματα ή σε θέματα εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να έχει άριστες διοικητικές δεξιότητες, υψηλού επιπέδου διαπραγματευτικές ικανότητες, ευρεία κατανόηση επιχειρηματικών θεμάτων, επαγγελματική ηθική και ανεξαρτησία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον περιορισμό της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως περιγράφονται στο άρθρο 4 του Ν. 3864/2010.

Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό τους να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Σχετικές ειδήσεις