ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοινωφελής Εργασία στους Δήμους: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κοινωφελής Εργασία στους Δήμους: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της επόμενης εβδόμαδας και θα υλοποιηθεί σε 17 Δήμους της Χώρας, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Η πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων, από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους 17 Δήμους.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Οι ωφελούμενοι, θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, εκτός Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η αίτηση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα έχουν ενταχθεί όλοι οι Δήμοι της Xώρας.

Σχετικές ειδήσεις