ΕΡΓΑΣΙΑ

Άγριο «παζάρι» για τα Εργασιακά, και μάλιστα χωρίς την… Βελκουλέσκου!

Άγριο «παζάρι» για τα Εργασιακά, και μάλιστα χωρίς την… Βελκουλέσκου!

«Παραδίνεται» για άλλη μία φορά η κυβέρνηση στις απαιτήσεις του κουαρτέτου, σε μία διαπραγμάτευση που θα καθορίσει το εργασιακό μέλλον της χώρας.

Σκληρές οι απαιτήσεις των δανειστών- Δεν κάνουν βήμα πίσω

Της Αμέλιας Αναστασάκη

«Αγεφύρωτο» το χάσμα στα Εργασιακά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, και δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε τίποτα εάν δεν περάσουν αυτά που εκείνοι επιθυμούν! Οι βασικοί άξονες των συζητήσεων αφορούν στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, αλλά και στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Μπορεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης να κάνουν λόγο για μία «διαπραγμάτευση εξπρές», ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για τα Εργασιακά θα «τραβήξει» πολύ και δεν θα έχει… ευτυχή κατάληξη για τους εργαζόμενους και το μέλλον τους.

Ο «φάκελος» των Εργασιακών ουσιαστικά άνοιξε σήμερα, με την έλευση των τεχνικών κλιμακίων, ωστόσο ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα συναντηθούν με την Ντέλια Βελκουλέσκου την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, για να συζητήσουν όλα τα «καυτά» μέτωπα.

Στο «κρεβάτι» του Προκρούστη και τα επιδόματα!

Δραματικές περικοπές στα προνοιακά επιδόματα σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας, για να εξοικονομήσει περίπου 700 εκ. ευρώ, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Με δυο λόγια, η κυβέρνηση καταργεί επιδόματα για να εφαρμόσει ουσιαστικά ένα νέο! Όμως σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι απώλειες για τους δικαιούχους θα είναι τεράστιες, και αναμένεται εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να χάσουν ακόμα και τα «ψίχουλα» που έπαιρναν για την επιβίωσή τους.

Σχετικές ειδήσεις