Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εκλογές 2019: Σφοδρή κριτική…

Χανιά: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού 13χρονης

Στο φως...βγήκαν λεπτομέρειες για την υπόθεση βιασμού…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Ρόδος: Νέα εξέλιξη – σοκ στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που ανατρέπει τα δεδομένα

Ρόδος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης…

Ενίσχυση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ζητούν 6 στους 10 πολίτες

Ενίσχυση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ζητούν 6 στους 10 πολίτες

Η ενδυνάμωση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους απασχόλησης κρίνεται ως αναγκαία από τους 6 στους 10 Έλληνες -ειδικότερα από το 61% των Ελλήνων πολιτών- σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλήνιας συνδρομητικής έρευνας της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό 65% εντοπίζεται στις ηλικίες 18-34 ετών, στην πληθυσμιακή ομάδα που κατά τεκμήριο βρίσκεται αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης και φυγής στο εξωτερικό, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Το 51% των ερωτώμενων δηλώνουν έλλειψη γνώσης ή αδυναμία επαρκούς αποτίμησης των επιπτώσεων της καταστρατήγησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Στο ερώτημα από ποιον πρέπει να γίνεται ο καθορισμός των εργασιακών όρων και των μισθών, το 54% απαντάει το κράτος και το 39% οι επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, στο σχόλιό της για την έρευνα, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν αποτελούν "συντεχνιακό προνόμιο" μιας κάποιας μικρής ελίτ αλλά καθολική, αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική απαίτηση που αφορά το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου πανελλαδικά.