ΕΡΓΑΣΙΑ

Colpo grosso της κυβέρνησης: Μοιράζει «αντίδωρα», ενώ κόβει το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους των 177 ευρώ!

Colpo grosso της κυβέρνησης: Μοιράζει «αντίδωρα», ενώ κόβει το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους των 177 ευρώ!

Κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν προκλητικά να εμπαίζουν τους συνταξιούχους, στους οποίους αφού «ακρωτηρίασαν» κύριες, επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα, τώρα τους «πετούν» ένα «ξεροκόμματο»-βοήθημα.

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Την ώρα, που ο πρωθυπουργός μοιράζει επιδόματα-«φτώχειας» για να κατευνάσει κάπως τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, με έντεχνο τρόπο τούς «παίρνει» ένα μεγάλο μέρος των συντάξεών τους μέσα από τα χέρια! Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε δέκα μέρες έδωσε ένα «τύπου» επίδομα σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να κόψει «στη μέση» το ΕΚΑΣ που θα καταβληθεί στους... εναπομείναντες δικαιούχους με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου!

Η κυβέρνηση της Αριστεράς και οι...«μποναμάδες» της!

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε έναν κυκεώνα ψεμάτων και δήθεν υποσχέσεων. Πρώτα η κυβέρνηση τους είπε ότι, «δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη». Μετά ότι, «το ΕΚΑΣ αφενός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των χαμηλοσυνταξιούχων και αφετέρου θα επιστραφεί αναδρομικά ένα εφάπαξ ποσό για το τελευταίο 5μηνο του 2016 σε όσους κόπηκε». Στη συνέχεια ότι, «τα επιδόματα θα παραμένουν για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων».

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει με αποδείξεις τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

1.Υπάρχουν συντάξεις κάτω των 200 ευρώ.

2. Για άγνωστο λόγο έκοψαν το ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχο των 177 ευρώ, που ελάμβανε επίδομα 230.

Το Newsbomb.gr, βρέθηκε έξω από μία τράπεζα, και μετά από σύντομες συνομιλίες με συνταξιούχους διαφόρων κατηγοριών, το συμπέρασμα ήταν ένα. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει «ψίχουλα» και κοροϊδία στους συνταξιούχους...

Παρακάτω θα δείτε την αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού ενός χαμηλοσυνταξιούχου, μέσα από την οποία φαίνεται καθαρά πως λαμβάνει σύνταξη κάτω των 200 ευρώ, -κάτι που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το Υπουργείο Εργασίας («Δεν υπάρχουν συντάξεις κάτω των 200 ευρώ»). Μάλιστα, ο συγκεκριμένος χαμηλοσυνταξιούχος ενώ έπαιρνε ΕΚΑΣ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016, του το έκοψαν γιατί θεωρήθηκε υψηλοσυνταξιούχος!

16 12 ΧΑΡΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος χαμηλοσυνταξιούχος στις 31 Αυγούστου εισέπραξε σύνταξη 176,77 ευρώ. Δηλαδή εισέπραξε ποσό σύνταξης που δεν αγγίζει απλά τα όρια της φτώχειας, είναι σύνταξη φτώχειας!

Στις 9 Σεπτεμβρίου έλαβε- για τελευταία φορά- το ΕΚΑΣ των 230 ευρώ. Δηλαδή ελάμβανε το μεγαλύτερο ποσό του επιδόματος, λόγω του ότι η σύνταξή του είναι πραγματικά πενιχρή.

Όμως για άγνωστο λόγο, το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην περικοπή του επιδόματος στον συγκεκριμένο χαμηλοσυνταξιούχο! Αυτό αποδεικνύεται ολοφάνερα στην αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, που δεν εμφανίζει ξανά οποιαδήποτε άλλο ποσό πέραν της σύνταξης!

Με απλά λόγια, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θεωρήθηκε υψηλοσυνταξιούχος, διαφορετικά δεν... εξηγείται, η κατάργηση που του έγινε στο ΕΚΑΣ!

Αυτός ο άνθρωπος, καλείται να ζει με 178,46 ευρώ, αφού όπως φαίνεται από τις συντάξεις του Οκτωβρίου- Νοεμβρίου, η κυβέρνηση έδειξε τη γενναιοδωρία της... Του έκανε αύξηση 1,69 ευρώ!

Σχετικές ειδήσεις