Διακομματική λύση για το θέμα των συμβασιούχων προτείνει ο Σκουρλέτης

Διακομματική λύση για το θέμα των συμβασιούχων προτείνει ο Σκουρλέτης

Διακομματική λύση στο θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει «να καθίσουμε σε διακομματικό επίπεδο και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση».

«Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως “συμβασιούχοι” καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία μάλιστα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό» σημείωσε.

Όπως είπε, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο και το δικό μας και το ευρωπαϊκό».

Πάντως ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε πως δεν μιλά για όλες τις περιπτώσεις συμβασιούχων,«αλλά, όταν για παράδειγμα ένας άνθρωπος δουλεύει στο πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”, τους παιδικούς σταθμούς, τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αυτό κάτι σημαίνει. Τι είδους σχέση εργασίας είναι αυτή; Να την αποτυπώσουμε; Να βάλουμε το ΑΣΕΠ να κάνει αυτή τη δουλειά».