ΕΦΚΑ: Αύξηση μέχρι και 453% στις ασφαλιστικές εισφορές

ΕΦΚΑ: Αύξηση μέχρι και 453% στις ασφαλιστικές εισφορές

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ-«ΦΩΤΙΑ» ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ... ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ «ΤΙΜΗΜΑ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ «ΣΦΥΡΙΖΕΙ» ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Όλο εκπλήξεις είναι καθημερινά τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ.... Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες «τρέχουν και δεν φτάνουν» με τον νέο ασφαλιστικό «Γολγοθά»! Το Newsbomb.gr εξασφάλισε απίστευτες περιπτώσεις ασφαλισμένων που θα πρέπει να καταβάλουν τεράστια ποσά μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες!

Λάθη, ανακρίβειες, παραλείψεις και τεράστιες αδυναμίες στο ασφαλιστικό σύστημα υπό το βάρος των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθεί να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων. Χιλιάδες μάλιστα, είδαν να τους καταλογίζονται ακόμη και τετραπλάσιες εισφορές, απ' όσες πλήρωναν με βάση το σύστημα που ίσχυε έως 31/12/2016. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, είδαν αυξημένες εισφορές έως και 78%! 

Τα παραδείγματα «μιλούν» από... μόνα τους!

Παράδειγμα 1

Παρακάτω παρουσιάζουμε το απίστευτο παράδειγμα γυναίκας ασφαλισμένης(φυσικοθεραπεύτριας) που το τελευταίο δίμηνο του 2016, πλήρωσε για τον κλάδο σύνταξης, ασθένειας και για εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ-ΟΑΕΕ 700,74 ευρώ. Δηλαδή, αντιστοιχούν 350,37 ευρώ για τον κάθε μήνα. 

Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη ασφαλισμένη για όλα τα δίμηνα του 2016 (έξι) πλήρωσε για ασφαλιστικές εισφορές το ποσό των 4.204,44 ευρώ (για όλο τον χρόνο).

23 ΕΞΑΜΗΝΟ 700 74 copy

Η ίδια ελεύθερη επαγγελματίας, με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο, για το ίδιο ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταβάλει για εισφορές 1.589,48 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο!

Για τον κλάδο σύνταξης: 20%     1.172,16€

Για τον κλάδο υγείας: 6,95%       407,32€

Για τον ΟΑΕΔ:                               10€

Άρα, για όλη τη χρονιά εάν κάθε μήνα καταβάλλει 1.589,48 ευρώ, στο τέλος του χρόνου θα έχει δώσει 19.073,76 ευρώ!

Με τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα η συγκεκριμένη ελεύθερη επαγγελματίας έχει υποστεί αύξηση 453%! Μηνιαίως μάλιστα, θα αναγκαστεί να πληρώνει επιπλέον 1.239,11 ευρώ, ενώ ετησίως επιπλέον 14.869,32 ευρώ!  

23 ΕΞΑΜΗΝΟ 1589

Παράδειγμα 2 

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το παράδειγμα του παρακάτω ελεύθερου επαγγελματία ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές που θα αναγκαστεί να πληρώσει σε σχέση πάντα με το εισόδημά του. Συγκεκριμένα σε μηνιαίο εισόδημα 2.527,80 ευρώ, θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταβάλει 691,24 ευρώ για εισφορές. Δηλαδή για τα 30.333,60€ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να «χρεωθεί» με 8.294,88€ το χρόνο!

Για τον κλάδο σύνταξης: 20%       505,56€

Για τον κλάδο ασθένειας:6,95%   175,68€

Για τον ΟΑΕΔ:                                10€

Να σκεφτεί κανείς ότι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας έχει και άλλα έξοδα... Πάγιους λογαριασμούς, ενοίκια, πιθανές μισθοδοσίες και άλλα πολλά... Αυτά που περισσεύουν είναι πολύ λίγα.

  23 ΕΞΑΜΗΝΟ 691 24 copy

efka.gov.gr: Μία ιστοσελίδα γεμάτη προβλήματα!

Και όλα αυτά τα υπέρογκα ασφαλιστικά βάρη υπό τη... σκιά της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ! Καθημερινά διαμαρτύρονται εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που την επισκέπτονται προκειμένου να ενημερωθούν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ακραία λάθη ακόμη και στον χρόνο ασφάλισης.

Καταγγελίες που έφτασαν στο Newsbomb.gr, αναφέρουν περιπτώσεις εργαζομένων με 25 χρόνια ασφάλισης, που το σύστημα αποφάσισε να τους χαρακτηρίσει «ανασφάλιστους», ενώ... «τρέχει» η ασφάλισή τους! Κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ανέφεραν στο Newsbomb.gr ότι, ενώ είχαν ήδη κάνει διακοπή δραστηριότητας τον Απρίλιο του 2016 και διεγράφησαν από τον ΟΑΕΕ, έλαβαν ειδοποιητήριο! 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος «στο παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης των εισφορών, ή λίγες μέρες αργότερα, αναμένεται να προχωρήσει σε εκπτώσεις, ακόμα και σε οικονομικές διευκολύνσεις, προκειμένου στα Ταμεία να φανούν έσοδα... 

Μάλιστα, ο κ.Πετρόπουλος σε ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό, προϋπόθεση είναι η αύξηση των εσόδων», ενώ τόνισε πως «σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η ρύθμιση για μερική καταβολή εισφορών».