ΕΡΓΑΣΙΑ

Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ: Δύο διαφορετικά ειδοποιητήρια έλαβε υποψήφιος συνταξιούχος

Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ: Δύο διαφορετικά ειδοποιητήρια έλαβε υποψήφιος συνταξιούχος

Το Newsbomb.gr συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τα λάθη και τις παραλείψεις στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών που διαπιστώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ.

ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Σε σύγχυση συνεχίζει να βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν καλούνται μόνο να βρουν τα χρήματα για τις «ακριβές» εισφορές που τους ζητά ο νέος ασφαλιστικός νόμος, αλλά ταυτόχρονα έχουν επιδοθεί σε ένα «κυνήγι ειδοποιητηρίων», αφού τα δεδομένα που τους αφορούν δεν ταυτίζονται!

Χαμένοι στον «λαβύρινθο» του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Άλλα «χρεώνει» το Υπερταμείο στο ένα του ραβασάκι και άλλα «χρεώνει» στο άλλο! Διαβάστε τι καταγγέλλει στο Newsbomb.gr, υποψήφιος συνταξιούχος, ο οποίος το 2017-την τρέχουσα δηλαδή χρονιά- συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2016, ο ΟΓΑ έστειλε στον συγκεκριμένο υποψήφιο συνταξιούχο έγγραφο με το οποίο του επιβεβαιώνει (όπως θα δείτε και στη φωτογραφία 1) ότι το 2017 συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του, ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για σύνταξη γήρατος.

Παράλληλα, του διευκρινίζει ότι για να υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησής του θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές του 2016 (α΄και β΄εξαμήνου), και με αυτή την εξόφληση θα μπορεί έγκαιρα και αφού καταθέσει τα χαρτιά του να λάβει το συντομότερο τη σύνταξή του.

Πουθενά και σε κανένα σημείο του ενημερωτικού δεν αναφέρεται κάτι άλλο! Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα πρέπει ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνταξιούχος να πληρώσει κάτι επιπλέον ή ασφαλιστικές εισφορές για το 2017.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΣΥΝΤΑΞΗ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΣΥΝΤΑΞΗ 2

Και ενώ ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο πίστευε ότι πληρώνοντας την β' δόση του 2016, θα ξεμπέρδευε με την καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών, στις 2/2/2017 ξαφνικά ο ΕΦΚΑ του στέλνει το παρακάτω ειδοποιητήριο.... και του ανατρέπει τα δεδομένα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΣΥΝΤΑΞΗ 3

Με το συγκεκριμένο ειδοποιητήριο ο Ενιαίος Φορέας τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να καταβάλει εισφορά 86,98 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο (2017), και 86,98 ευρώ για τον Φεβρουάριο (2017).

Ο υποψήφιος συνταξιούχος κατήγγειλε στο Newsbomb.gr ότι, μετά την παραλαβή αυτού του εγγράφου-ειδοποιητηρίου μετέβη σε περιφερειακό τμήμα του ΟΓΑ, όπου και τον ενημέρωσαν ότι δεν γνωρίζουν εάν θα πρέπει να πληρώσει τις συγεκριμένες εισφορές ή όχι, και τον παρότρυναν να καλέσει στα κεντρικά του ΕΦΚΑ.

Όπως μας ενημέρωσε, κάλεσε στα τηλέφωνα του Ενιαίου Φορέα όπου του είπαν ότι, «μάλλον(;) θα πρέπει να πληρώσει εισφορές μέχρι και τον μήνα που θα πάρει τη σύνταξή του». Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού βγαίνει στη σύνταξη τον Ιούλιο του 2017, θα πρέπει να πληρώνει εισφορές για ακόμα 6 μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Άρα, 6 μήνες επί 86,98 ευρώ που είναι η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά = 521,88 ευρώ!

Σχετικές ειδήσεις