ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ: Ποιες ασφαλιστικές εισφορές αφορούν και μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν

Νέα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ: Ποιες ασφαλιστικές εισφορές αφορούν και μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επισκεφτούν το efka.gov.grπροκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά που πρέπει να καταβάλουν.

ΑΦΟΡΑ 1,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Και αυτή η... δυσάρεστη αναμονή έφτασε στο τέλος της, καθώς τα νέα ειδοποιητήρια αναρτήθηκανκαι οι ασφαλιστικές εισφορές του Ιουνίου θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα (Ιούλιος). Συγκεκριμένα, καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η 31.7.2017, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Ανάμεσα στους «άτυχους» που θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές και θα εμφανιστούν στο λογαριασμό τους χρεωστικά ασφαλιστικά εκκαθαριστικά, είναι και περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες οι οποίοι έκαναν έναρξη δραστηριότητας το 2017 ή είχαν κλείσει τα βιβλία τους πέρυσι και έκαναν επανέναρξη. Επίσης επαγγελματίες που λόγω διπλοεγγραφών και λαθών δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήρια για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, καλούνται πλέον να τις καταβάλουν, και δη αναδρομικά.

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του Ιουνίου (2017), με τις εισφορές που πρέπει να πληρώσουν μέχρι τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 1.400.000 ασφαλισμένοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι Έλληνες πολίτες διανύουν έναν πολύ δύσκολο μήνα, καθώς αφενός πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του εισοδήματος τους, και αφετέρου να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του Ιουνίου. Δύσκολος όμως προμηνύεται και ο επόμενος μήνας, καθώς καταφτάνουν και τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ για τον μήνα Αύγουστο.

Προσοχή:

Όσοι ασφαλισμένοι έχουν αφήσει απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να μπορούν να τις πληρώσουν σε δόσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ΕΦΚΑ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει τον αριθμό τους.

Σχετικές ειδήσεις