ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους συνταξιούχους: Στα 700 ευρώ η μέση σύνταξη- Η χαμηλότερη στην ΟΝΕ!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους συνταξιούχους: Στα 700 ευρώ η μέση σύνταξη- Η χαμηλότερη στην ΟΝΕ!

Το 66,5% των κύριων συντάξεων γήρατος είναι μικρότερες των 1.000 ευρώ και το 94,1% των επικουρικών συντάξεων δεν ξεπερνούν τα 300.

ΤΟ 86% ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον Αυγούστο του 2017. Όσο και να προσπαθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας 7ετίας, να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι στη χώρα μας οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία, «πέφτουν στα βράχια» των... μελετών!

Σύμφωνα και με την ανάλυση που έκανε και η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάνω στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, το 86% των συνταξιούχων δηλαδή 2.245.046 είναι άνω των 60 ετών, ενώ μόλις το 14% δηλαδή 355.061 είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών! Παράλληλα, όπως εξηγεί και στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξης Μητρόπουλος «αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 723 ευρώ!», ενώ προσθέτει ότι «τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που ωθούσε στη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών».

Τι στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη:

  1. το 86% των συνταξιούχων (2.245.046) είναι άνω των 60 ετών
  2. το 14% (355.061) είναι κάτω των 60 ετών
  3. μέση κύρια σύνταξη στα 723 ευρώ
  4. μέση κύρια σύνταξη είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ

Επιπροσθέτως, από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες, αφού αφορούν κυρίως σε συντάξεις λόγω θανάτου (συζύγων και τέκνων) και αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Αλέξη Μητρόπουλο, «η εικόνα που αποτυπώνεται είναι ζοφερή τόσο για το μέλλον των συντάξεων αφού αναδεικνύει το μείζονος σημασία για τη χώρα μας δημογραφικό πρόβλημα, όσο και για την εργασιακή ευελιξία που γενικεύεται στην αγορά εργασίας».

Πίνακας: Κατανομή Ηλικιών Συνταξιούχων

στοιχεια

Διάγραμμα: Ποσοστιαία κατανομή συνταξιούχων ανά ηλικία

ΣΥΝΤΑΞΗ

Σχετικές ειδήσεις