ΕΡΓΑΣΙΑ

Συντάξεις Χηρείας: Αυτά θα ισχύσουν για τις περικοπές

Συντάξεις Χηρείας: Αυτά θα ισχύσουν για τις περικοπές

Συνάντηση με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίαςπραγματοποίησε ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α. για την επίλυση του προβλήματος με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο ασφαλιστικός νόμος που ψηφίστηκε το Μάιο του 2016, με τις επώδυνες μειώσεις και αλλαγές που υφίστανται οι χήρες και οι χήροι από τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4387/2016. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας κατέστησε σαφές ότι «μέχρι τον Αύγουστο 2018, η κυβέρνηση δεν μπορεί αλλά και δεν προτίθεται να νομοθετήσει, λόγω μνημονιακής δέσμευσης». Επίσης, ειπώθηκε ότι «σε λίγες ημέρες θα υπάρξει νομοθέτηση για κατώτατο όριο σύνταξης». Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «δεν εξετάζεται χορήγηση σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια».

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞΙΑ, κυρία Σαμαρά - Κύρκου Λαμπρινή, αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης είπε ότι «δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση», ενώ ανέφερε ότι « θα συνεχίσουν τον αγώνα για την τελική τους δικαίωση». Η Υπουργός Εργασίας αναφορικά με το ασφαλιστικό αναγνώρισε ότι «οι περικοπές των συντάξεων χηρείας αποτελούν οδυνηρές επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου», ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς ώστε να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα οδηγήσει στη διευθέτηση του θέματος. Νέα συνάντηση ορίστηκε για την 26η Οκτωβρίου 2017.

Σχετικές ειδήσεις