ΕΡΓΑΣΙΑ

Επίδομα τριτέκνων ΟΓΑ: Αυτό υποσχέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου

Επίδομα τριτέκνων ΟΓΑ: Αυτό υποσχέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου

Όπως επισήμανε οπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης,στο νομό Θεσσαλονίκης ζουν πάνω από 20.000 οικογένειες τριτέκνων και το 10% είναι εγγεγραμμένο στο Σύλλογο.

Οι τρίτεκνοι δανειολήπτες του ΟΕΚ θα μπορούν να επωφεληθούν από απαλοιφή των τόκων υπερηµερίας και παράταση αποπληρωµής του δανείου έως και 10 χρόνια, με σχετική απόφαση που προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλιος Τσούλιας. Ο κ. Τσούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική απόφαση που αναμένεται εντός των ημερών, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι θα ανακουφίσει πολλούς δανειολήπτες, που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όσον αφορά στο οικογενειακό επίδομα των τριτέκνων, ο κ. Τσούλιας είπε ότι στη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τούς δόθηκε η υπόσχεση ότι δεν θα πειραχθεί το οικογενειακό επίδομα και θα διατηρηθεί το επίδομα των τριών παιδιών. Σημείωσε δε, ότι το υπουργείο μελετά να αυξηθούν τα επιδόματα του πρώτου και δεύτερου παιδιού αναλογικά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ορίζει η τρόικα και πρόσθεσε ότι ελπίζει να μην αλλάξουν επίσης τα κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων.

Σχετικές ειδήσεις