ΕΡΓΑΣΙΑ

Τελεσίγραφο ΕΦΚΑ στους οφειλέτες - Ποιοι μπαίνουν στη λίστα των κατασχέσεων

Τελεσίγραφο ΕΦΚΑ στους οφειλέτες - Ποιοι μπαίνουν στη λίστα των κατασχέσεων

Η εντολή δόθηκε από την διοίκηση του Ενιαίου Φορέα ώστε να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 1997.

Σε αγώνα δρόμου για την συγκέντρωση εισφορών, ακόμη και μέσω κατασχέσεων έχει επιδοθεί ο ΕΦΚΑ. Με εγκύκλιό που εξέδωσε, επισημαίνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία που εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα, η 20ετής παραγραφή. Συνεπώς, χρέη κυρίως προς ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ κινδυνεύουν να διαγραφούν, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις. Αντίθετα, στο ΙΚΑ, για το οποίο ίσχυε η 10ετής παραγραφή, οι διαδικασίες αφορούν στην πράξη, αξιώσεις του ΕΦΚΑ από το 2007 και εφεξής.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ έστειλε τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση έως τις 30 Νοεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως ήδη συμβαίνει με τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις