ΕΡΓΑΣΙΑ

Λάρισα: Επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενους γιατί αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Λάρισα: Επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενους γιατί αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Απίστευτο κι όμως... τραγικά αληθινό! Γνωστή επιχείρηση εστίασης στη Λάρισα, απέλυσε εργαζόμενους επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων.

Μια πρωτόγνωρη για τη Λάρισα κίνηση, έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη.

Όπως σημειώνει το onlarissa.gr, σε επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Θεσσαλίας, ο εργοδότης κατέβαλε κανονικά το δώρο Χριστουγέννων (υπενθυμίζεται ότι η μη καταβολή του επισύρει πρόστιμο) και στη συνέχεια το ζήτησε πίσω. Πρόκειται για μια τακτική που στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι άγνωστη, με τους εργαζόμενους προκειμένου να μη χάσουν τη θέση τους, να επιστρέφουν το δώρο ή να το συμψηφίζουν με το μισθό τους.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όμως, πέντε εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση και μισθούς «πείνας», «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν.

Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως, οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής. Πριν από το τέλος του χρόνου απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους (σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση), χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους.

Πηγή: onlarissa.gr

Σχετικές ειδήσεις