ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Από σήμερα (17/1) το πρόγραμμα για αυτοαπασχολούμενους νέους έως 35 ετών

ΟΑΕΔ: Από σήμερα (17/1) το πρόγραμμα για αυτοαπασχολούμενους νέους έως 35 ετών

ΟΑΕΔ - Όλες οι ειδήσεις: Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 11:00 το πρωί ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών» που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Μέσω του προγράμματος θα λάβουν επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενοι νέοι και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2. Η διάρκεια απασχόλησης ανέρχεται στους δεκαοκτώ μήνες για ανέργους ηλικίας έως 29 ετών και στους δώδεκα μήνες για τους 30 ετών και άνω.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται έως το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ το μήνα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  1. Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό, και

  1. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
  1. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Σχετικές ειδήσεις