Πετρούπολη: Ισόβια στον πατέρα που μαχαίρωσε, στραγγάλισε και έκαψε την κόρη του

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με…

Υπόθεση Πετσίτη: Τρία ερωτήματα από ΝΔ προς Μαξίμου για τις σχέσεις με Λαυρεντιάδη

Καταιγίδα πολιτικών εξελίξεων και αναταραχή στο Μέγαρο…

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Το ιδιόχειρο σημείωμα του 21χρονου στον πατέρα του (vid)

Ο πατέρας του 21χρονου προφυλακισθέντα κατηγορούμενου για…

Διέρρευσαν τα ονόματα Αλβανών κατασκόπων σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο - Δείτε τις λίστες

Το υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας «έκαψε» πράκτορες…

Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα; Η πρώτη εκτίμηση του Τάσου Αρνιακού (video)

Ο καιρός άρχισε ήδη να επιδεινώνεται σε…

ΣτΕ: Πράσινο φως για αξιολόγηση και επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

ΣτΕ: Πράσινο φως για αξιολόγηση και επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για «πάγωμα» της διαδικασίας, επειδή οι ίδιοι είχαν αποκλειστεί εξαιτίας μη συμμετοχής τους στην αξιολόγηση.

Οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής είχαν κατατεθεί από επτά υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, όπου εργάζονται λόγω μη συμμετοχής τους στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, όπως προβλέπει τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι συμμετείχαν στην «απεργία - αποχή» της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαδικασία της αξιολόγησης. Την ημέρα εκδίκασης των αιτημάτων, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με τις υπ' αριθμ. 132/2018 και 133/2018 αποφάσεις έκρινε ότι η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών στα δύο αυτά υπουργεία οφείλει να συνεχιστεί κανονικά και παρά τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων υπαλλήλων εφόσον:

- δεν απειλείται για τους αιτούντες ανεπανόρθωτη επαγγελματική, ηθική ή οικονομική βλάβη, ως ισχυρίζονταν,

- τα προβαλλόμενα από τους αιτούντες δεν συνιστούν εξαιρετικούς λόγους, οι οποίοι θα δικαιολογούσαν την αναστολή εκτέλεσης του προσβαλλόμενου πίνακα αποκλειομένων

- η συνέχιση της διαδικασίας ανάγεται στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της Διοίκησης και επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος

Ενώ και σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η ΕΑ του ΣτΕ, οι λόγοι ακύρωσης (με τους οποίους γίνεται επίκληση κυρίως, ότι η μη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης οφείλεται στη συμμετοχή των αιτούντων σε σχετική απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ) δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις αναστολής.

Τέλος, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνουν ότι η ηλεκτρονική αξιολόγηση προχωράει κανονικά, με την προθεσμία αυτό-αξιολόγησης για τους αξιολογουμένους δημόσιους υπαλλήλους να λήγει την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

PHOTO GALLERY