ΕΡΓΑΣΙΑ

Υφυπουργός Παιδείας: Μόνιμους διορισμούς θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Υφυπουργός Παιδείας: Μόνιμους διορισμούς θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Μεταξύ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ θα περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία, εκτιμά η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

«Η στόχευση του υπουργείου και η επιθυμία, και νομίζω πως αυτό θα περιλαμβάνεται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είναι οι μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία», τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υποστηρίζοντας ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «θα αφορούν την επόμενη τριετία».

Η κ. Τζούφη σημείωσε ότι βγαίνει η προκήρυξη για τους αναπληρωτές για να δηλώσουν πού θα πάνε και διαβεβαίωσε ότι «έχουν βγει οι πιστώσεις γιατί παρά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε μόνιμους διορισμούς θα εξακολουθήσουμε για αρκετό χρονικό διάστημα να δουλεύουμε και με τους αναπληρωτές καθηγητές».

Σημείωσε δε πως «αυτό που πρέπει να συζητηθεί, εφόσον εξαγγελθούν οι αριθμοί, είναι ποιο θα είναι το σύστημα των μόνιμων διορισμών. Από την άλλη μεριά πρέπει να δούμε και τη νέα γενιά που ακολουθεί, άρα θα πρέπει να είναι ένα σύστημα που να τους περιέχει όλους με έναν ομαλό τρόπο -όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό- γιατί οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά, η κ. Τζούφη επισήμανε ότι το υπουργείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να τα καταφέρει σε όλα τα επίπεδα και η ίδια προσπάθεια γίνεται και για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, με αφορμή τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, η κ. Τζούφη διευκρίνισε ότι πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό και εξήγησε: «Παντού, όπου υπάρχουν προσφυγόπουλα, ιδρύονται αυτές οι δομές, στη συνέχεια θα υπάρξουν και τάξεις υποδοχής και όσα παιδιά είναι έτοιμα θα γίνεται η απορρόφησή τους μέσα στο κανονικό πλαίσιο».

Όσον αφορά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση είπε ότι θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.