ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ!

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ!

«Δήλωση – βόμβα» από τον επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα - Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η έξοδος από την Ευρωζώνη και πρέπει, όπως είπε, να μετρηθεί το κόστος όλων των σεναρίων.

Ο κ. Λιαργκόβας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη, αν και όπως είπε, κάτι τέτοιο θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Ανάφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε σαν θέμα ταμπού, πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε όλα τα ενδεχόμενα. Γιατί εδώ που φτάσαμε, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, η όποια λύση είτε εντός είτε εκτός έχει κόστος. Επομένως, μία σωστή συζήτηση, ανάλυση με νηφαλιότητα σχετικά με τα πιθανά κόστη και οφέλη πρέπει να γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το κάνουμε εμείς στο γραφείο μας».

Μάλιστα ο τόνισε ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται με νηφαλιότητα:

«Γιατί η οικονομία μας δεν είναι η οικονομία της Γερμανίας ή της Αγγλίας για να μπορέσουμε να περπατήσουμε μόνοι μας με το δικό μας εθνικό νόμισμα. Είναι μία οικονομία τραυματισμένη, της οποίας το νόμισμα όποιο και να είναι αυτό, όπως και να λέγεται, θα είναι ένα νόμισμα υποτιμημένο» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας

Σχετικές ειδήσεις