ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρος Καν: "Αλληλεγγύη κατά της πτώχευσης"

Στρος Καν: "Αλληλεγγύη κατά της πτώχευσης"
Ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον της δεύτερης φάσης της κρίσης, λιγότερο οξείας αλλά πάντα επίμονης, υποστήριξε ο Ντομινίκ Στρος-Καν,

Ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον της δεύτερης φάσης της κρίσης, λιγότερο οξείας αλλά πάντα επίμονης, υποστήριξε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση.

Ο διευθυντής του ΔΝΤ τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Για την κρίση σε χώρες της ευρωζώνης ανέφερε ότι, μολονότι η περίπτωση της Ελλάδας διαφέρει από την περίπτωση της Ιρλανδίας και τα αίτια της οικονομικής κρίσης που διέρχονται είναι διαφορετικά, σε όλες τις περιπτώσεις η κατάληξη είναι η ίδια: οι δημόσιες δαπάνες είναι υψηλές, το έλλειμμα είναι δυσβάσταχτο και το χρέος αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Όλες οι χώρες, σημείωσε, θα πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι για να επανέλθουν σε μία υποφερτή κατάσταση.

Στο ενδεχόμενο πτώχευσης ορισμένων χωρών φάνηκε αρνητικός και επεσήμανε ότι η αλληλεγγύη των χωρών της Ε.Ε. θα αποτρέψει αυτό το σενάριο. Θα πρέπει όμως οι χώρες αυτές να ακολουθήσουν πολιτική λιτότητας, η οποία δυστυχώς πλήττει τους πιο αδύναμους, και πιο φτωχούς, για αυτό και θα πρέπει να εφαρμοστούν προγράμματα που να διατηρούν κατά το δυνατό τις κοινωνικές δαπάνες, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων