Μηταράκης στο CNN Greece: Αυθημερόν η έκδοση των συντάξεων στους δικαιούχους

Newsroom Newsroom

Μηταράκης στο CNN Greece: Αυθημερόν η έκδοση των συντάξεων στους δικαιούχους

Για τις αλλαγές προς όφελος συνταξιούχων και ασφαλισμένων μίλησε στο CNN Greece ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις συντάξεις των ασφαλισμένων, αλλά αντιθέτως οι συνταξιούχοι θα δουν θετική διόρθωση των χρημάτων τους αφού αφήνει ανοικτό «παραθυράκι» για μία επιπλέον σύνταξη εκτός του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός Εργασίας κατηγορεί τον κ. Κατρούγκαλο και την πολιτική του, σημειώνοντας ότι στην ουσία με το νόμο του για τον επαναϋπολογισμό, τιμωρούσε την παραγωγική Ελλάδα και ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πιο λαϊκό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αμφισβητεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, για τις οποίες αναφέρει ότι όλες θα εκπληρωθούν στο ακέραιο μετά τη δημοσίευσή τους.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρει, επίσης, ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να εκδοθούν οι 450.000 συντάξεις που εκκρεμούν λόγω της κατάστασης που παρέλαβαν στον ΕΦΚΑ για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν για τυχόν μειώσεις προσωπικού έστω και αν, όπως λέει ο κ. Μηταράκης, από το καλοκαίρι του 2020 οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Μηταράκη στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved