ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα "δύο" το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στα "δύο" το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Σε ένα βήμα ως προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με τον διαχωρισμό...

Σε ένα βήμα ως προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με τον διαχωρισμό των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΠΚΔ θα συνεχίσει να παρέχει τη δημόσια υπηρεσία της παρακαταθήκης, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία θυγατρικoύ πιστωτικού φορέα, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές δραστηριότητες που αφορούν σε τραπεζικές εργασίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΤΠΚΔ θα πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη, ενώ η νέα δομή αναμένεται να οδηγήσει σε αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του Οργανισμού. Το υπουργείο διαβεβαιώνει, παράλληλα, τους εργαζόμενους ότι με τις αλλαγές δεν δημιουργείται το οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς το προσωπικό του Ταμείου και τους όρους εργασίας του.

Η κίνηση με το ΤΠΚΔ, εντάσσεται στις "10 μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία", που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και γίνεται, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα κρατικής ενίσχυσης ενός ιδιόμορφου μοντέλου, που δεν είναι ακριβώς ούτε τράπεζα, αλλά ούτε Ταμείο Παρακαταθηκών. Η επόμενη κίνηση, έως το τέλος του έτους, θα αφορά στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ, σε συμφωνία με την τρόικα, κυρίως όμως με την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων