ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βάφτισε» τις μετατάξεις… πρoσλήψεις

«Βάφτισε» τις μετατάξεις… πρoσλήψεις
Απέκλεισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου και ταυτοχρόνως εξήγγειλε 8.000 προσλήψεις...

Απέκλεισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου και ταυτοχρόνως εξήγγειλε 8.000 προσλήψεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μετατάξεις από ζημιογόνους Οργανισμούς και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο υπουργός επισήμανε ότι συνταξιοδοτούνται 40.000 άτομα και οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα γίνουν με την εφαρμογή της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

Επίσης, αναφερόμενος στην οικονομία εκτίμησε ότι υπάρχουν θετικά σημάδια αφού ξεπεράσαμε τα χειρότερα και τόνισε ότι: "Με αυτούς τους όρους η ύφεση δε θα είναι τόσο βαθειά το 2011 και το 2012 θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς". Για το ζήτημα των εργασιακών συμβάσεων, επανέλαβε ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των κλαδικών, μέσα όμως από ειδικά πλαίσια και για συγκεκριμένες περιπτώσεις και πρόσθεσε ότι οι όποιες αλλαγές θα αποτυπωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο.

Πηγή: www.newscode.gr