ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε ένατο κρούσμα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε ένατο κρούσμα
ASSOCIATED PRESS

To ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (04/03).

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Και στις δύο χώρες, έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε επισημάνει κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι ο ιός έχει περάσει και σε χώρες της Αφρικής, καθώς και το γεγονός ότι σε πολλές χώρες υποανιχνεύεται η νόσος, λόγω έλλειψης τεχνολογίας ή πολύ ήπιων συμπτωμάτων.

Επίσης, είχε επαναλάβει ότι ο περιορισμός της διάδοσης του κοροναϊού εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης που παίρνουμε. «Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τους ανθρώπους με χρόνια καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τους καρκινοπαθείς και άλλους ανθρώπους συμπολίτες μας, με προβλήματα στην ανοσιακή τους κατάσταση λόγω λήψης φαρμάκων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί και το όγδοο κρούσμα. Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Όλα όσα ξέρουμε για το όγδοο κρούσμα στη χώρα

Κοροναϊός: Eγκυμοσύνη και θηλασμός - Είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος;

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμό στις Βρυξέλλες

Σχετικές ειδήσεις