ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Άνοδος στη Wall Street - Νέα «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου

Κορονοϊός: Άνοδος στη Wall Street - Νέα «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 τη συνεδρίαση της Πέμπτης (9/4), ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα δυναμικών κερδών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι δείκτες πήραν ώθηση από την ανακοίνωση της Federal Reserve για την κατανομή των μέτρων ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων που λαμβάνει για την υποστήριξη της οικονομίας εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Οι δείκτες

Στο ταμπλό, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 285,80 μονάδες ή 1,22%, στις 23.719,37 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με κέρδη 35,05 μονάδων ή 1,27%, στις 2.785,03 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κέρδισε 62,67 μονάδες ή 0,77%, για να κλείσει στις 8.153,57 μονάδες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νέα μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο

Η σύσκεψη των μεγαλύτερων πετρελαϊκών χωρών του κόσμου (OPEC+), που συμφώνησαν όπως όλα δείχνουν, σε ιστορική μείωση της παραγωγής τους, προκειμένου να αναχαιτίσουν την κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου, δεν κατόρθωσε να καθησυχάσει την αγορά

Το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έχασε 9,29% ή 2,33 δολάρια και έκλεισε στα 22,76 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουνίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 4,5% στα 31,35 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά έως τα 36,40 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών