ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στο «κόκκινο» το σύστημα υγείας- Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στο «κόκκινο» το σύστημα υγείας- Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα υγείας λόγω κορονοϊού - Η... μάχη των κλινών για ασθενείς με κορoνοϊό - Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές - Το Newsbomb.gr στα νοσοκομεία αναφοράς. 

Το Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όρια του, αφού η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας δείχνει να έχει ξεφύγει. Γιατροί και νοσηλευτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την δραματική κατάσταση στη χώρας μας.

Nosokomeio1.jpg

Ενώ εδώ και λίγες ημέρες τα μέτρα έχουν αυστηροποιηθεί, αυτό δεν αποτυπώνεται – τουλάχιστον όχι ακόμα – στους αριθμούς (κρούσματα, διασωληνωμένοι, νεκροί).

Η κατάσταση στα νοσοκομεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολεμική, με το σύστημα υγείας να καταρρέει και να χρειάζεται άμεσα στήριξη.

Οι κλίνες ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική εξαντλούνται και το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα

«Οι ΜΕΘ πλέον είναι σχεδόν γεμάτες στις περισσότερες πόλεις και όσο περνούν τα 24ωρα υπάρχει ο φόβος πως θα γεμίσουν με διασωληνομένους ασθενείς» προειδοποιούν οι γιατροί στην κάμερα του Newsbomb.gr

Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεχτικοί καθώς η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία αλλά και οι ΜΕΘ είναι «ασφυκτική» επισημαίνουν οι γιατροί.

«Πρέπει όλοι μας να συμμορφωθούμε στα νέα μέτρα ώστε να μην δούνε εικόνες Ιταλίας στα νοσοκομεία της χώρας. πολύ φοβόμαστε ότι αν συνεχίσουν τα κρούσματα να αυξάνονται με αυτούς τους ρυθμούς, σίγουρα δεν θα αποφύγουμε τα χειρότερα» τονίζουν.

Γιατροί και νοσηλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι αριθμοί δείχνουν πως τα επόμενα 24ωρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 4.000, ενώ θα γεμίσουν και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν δεν απέχουμε πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας.

«Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε κοντά στο να καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αν δεν προσέξουμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά γιατροί και νοσηλευτές στο Newsbomb.gr.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αγωνιούν για την πορεία της νόσου τις επόμενες δύο εβδομάδες με τις προβλέψεις να είναι ζοφερές.

Ο κορονοϊός δεν κοιτάζει ηλικίες - Νοσηλεύονται και νέοι άνθρωποι

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι ότι «δεν νοσούν, ούτε μπαίνουν στις ΜΕΘ μόνο μεγάλοι ηλικιακά άνθρωποι. Καθημερινά είναι τα περιστατικά με νέους ανθρώπους που νοσούν, κυρίως από τον Ιούλιο και μετά» διευκρινίζουν οι γιατροί.

Ζητήσαμε από την παθολόγο - λοιμωξιολόγο κυρία Γαρυφαλιά Πουλάκου να μας περιγράψει μία συγκλονιστική στιγμή που βίωσε το τελευταίο διάστημα στις ΜΕΘ.

«Δεν είναι μία, είναι πολλές... » είπε η κυρία Πουλάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

«Το πιο δύσκολο είναι η μοναξιά που νιώθει ο ασθενής που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Δεν είναι εύκολο να μην μπορείς να δεις, να επικοινωνήσεις με δικούς σου ανθρώπους» είπε.

Συγκλονιστικό επίσης είναι όταν νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες και το ένα μέλος να «φεύγει» από τη ζωή...

«Δεν ξέρουμε τι να πούμε στους υπόλοιπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή... » είπε.

«Είναι δυστυχώς τραγικές, καθημερινές ιστορίες» ανέφερε και έκανε έκκληση μέσω του Newsbomb.gr όλοι μας να συμμορφωθούμε στα νέα μέτρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ο τρόμος για 4.000 τα επόμενα 24ωρα προκαλεί γενικό συναγερμό