ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός: Ώρες αγωνίας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Ανέβασε πυρετό

Κορονοϊός: Ώρες αγωνίας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Ανέβασε πυρετό

«Με την πίστη μας, όλοι θα υπερνικήσουμε», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου λίγες στιγμές πριν από την εισαγωγή του στον «Ευαγγελισμό», όπως του συνέστησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Δύο μέρες μετά την διάγνωση του με κορονοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο, λόγω της ηλικίας του και του επιβαρυμένου ιατρικού του ιστορικού.

Από το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται στον 9ο όροφο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθείται στενά από ομάδα γιατρών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε 38 πυρετό, ωστόσο η κλινική του εικόνα είναι η ίδια με το πρωί.

Λίγη ώρα αργότερα βγήκε ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την πορεία της υγείας του, στο οποίο αναφερόταν ότι «η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη».

Πριν από την εισαγωγή του ο αρχιεπίσκοπος μίλησε με τους στενούς συνεργάτες του για την ιερή υποχρέωση όλων να τηρούμε ευλαβικά τους υγειονομικούς κανόνες.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιστολή με ευχές για ταχεία ανάρρωση, δέχτηκε και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι