ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

120 δόσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
Pixabay

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών ακόμα και σε 100-120 δόσεις ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ενώ δεν απέκλεισε πιθανή παράταση στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα.

Για το σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη ο κ. Σαϊκούρας επεσήμανε πως η έκθεση αναφέρει τι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας προτείνονται δράσεις και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός τόνισε ότι περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι οποίες ουσιαστικά θα επιδοτηθούν.

Σε ότι αφορά την ρήτρα διαφυγής για τις χώρες που είναι σε ενισχυμένη εποπτεία όπως η Ελλάδα είπε πως θα υπάρξει αξιολόγηση στο τέλος του χρόνου και εκτίμησε πως θα είναι θετική. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα υπάρξει ευελιξία και το 2021 καθώς όπως είπε δεν φαίνεται η Ευρώπη να επιστρέφει σε μεγέθυνση στα επίπεδα του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα είπε πως αν χρειαστεί θα βάλουμε περισσότερα χρήματα σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε πως είναι ένα από τα στοχευμένα μέτρα και υλοποιείται. Για την Aegean είπε ότι έγινε δίκαιος επιμερισμός της χρηματοδότησης από το κράτος και την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ είπε πως το κράτος θα πάρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έδωσε στην εταιρεία. Αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει ενεργά το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας λέγοντας ότι δεν θα διστάσουμε να νομοθετήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή εάν χρειαστεί

Σημείωσε ότι η δυναμική της οικονομίας ακολουθεί την δυναμική της υγειονομικής κρίσης ενώ ξεκαθάρισε ότι πλειστηριασμοί δεν γίνονται όσο υπάρχει το lockdown Για τα κοινωνικά επιδόματα ανέφερε πως το 2021 θα είναι αυξημένα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα