ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικες αγορές με sms και τη μέθοδο click away - Πώς θα ψωνίσουμε τις γιορτές

Χριστουγεννιάτικες αγορές με sms και τη μέθοδο click away - Πώς θα ψωνίσουμε τις γιορτές

Αποφάσεις για την πορεία της χώρας μετά τις 30 Νοεμβρίου οπότε και λήγει τυπικά το lockdown το οποίο έχει επιβληθεί αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας - Πώς θα ψωνίσουμε στις γιορτές - Τι είναι η μέθοδος click away . 

Ζητούμενο για πολλούς είναι και το πώς και εάν θα λειτουργήσει η αγορά τις γιορτές και γενικότερα πώς θα εορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα.

Με κατ΄ εξαίρεση εξόδους ακόμα και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και μηνύματα sms στο 13033 θα περάσουμε τις γιορτές, όπως προκύπτει από τα μέχρις στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που απομακρύνουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο άρσης του lockdown σύντομα.

Η αγορά τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα ενώ μεγάλο πλήθος των χριστουγεννιάτικων αγορών θα γίνει με τη μέθοδο «click away» ή όπως είναι πιο γνωστή «pick and collect».

Η παραγγελία θα γίνεται από τον καταναλωτή στο κατάστημα, θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Sms στο 13033 για ψώνια τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο καταναλωτής για την έξοδο αυτή θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα στο 13033 με την ένδειξη 2, η οποία αφορά αγορές και σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύει το εν λόγω SMS μαζί με αυτό που του απέστειλε το κατάστημα για το ραντεβού παραλαβής ώστε να δικαιολογήσει και ενδεχόμενη μεγαλύτερη απόσταση από τον τόπο κατοικίας του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεχάστε τα ρεβεγιόν! Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σπίτια μας με απαγόρευση μετακινήσεων