ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΑΠ: Στα 898 εκατ. ευρώ τα καθαρά έσοδα στο 9μηνο 2020

ΟΠΑΠ: Στα 898 εκατ. ευρώ τα καθαρά έσοδα στο 9μηνο 2020

Τα καθαρά έσοδα του ΟΠΑΠ ανήλθαν στο 9μηνο 2020 στα 898,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 23,4% σε ετήσια βάση.

Το μικτό κέρδος από παιχνίδια μειώθηκε στο 9μηνο 2020 κατά 25,9% και διαμορφώθηκε σε 338,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το 9μηνο 2020 μειώθηκαν κατά 31,9% στα 207,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη το 9μηνο 2020 διαμορφώθηκαν στα 73,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 47,9% σε ετήσια βάση.

Τα λειτουργικά έξοδα 9μήνου 2020 ανήλθαν στα 182,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,9% σε ετήσια βάση ως αποτέλεσμα των άμεσων ενεργειών περιορισμού του κόστους κατά τη διάρκεια επιβολής των περιοριστικών μέτρων.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Jan Karas, Acting ανέφερε τα εξής:

«Τα αποτελέσματά μας για το τρίτο τρίμηνο του 2020 καταδεικνύουν την ικανότητά μας να διασφαλίζουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα μας εν μέσω δύσκολων συγκυριών και να επιτύχουμε υγιή αποτελέσματα με την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, οι επιδόσεις του OΠΑΠ πλησίασαν τα περυσινά επίπεδα, χάριν στην αυξημένη δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού κατά το τρίτο τρίμηνο και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και των VLTs, που αντιστάθμισαν την πτώση στα αριθμοπαιχνίδια, τα Σκρατς & Λαχεία.

Ταυτόχρονα, η προσπάθεια μας να αντλήσουμε κεφάλαια από τις αγορές ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, γεγονός που ανέδειξε την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την εταιρεία και ενίσχυσε τη ρευστότητα μας.

Στο μέλλον, εν μέσω του ασταθούς περιβάλλοντος της πανδημίας και του δεύτερου lockdown, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην προστασία και την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, των συνεργατών και των κοινωνικών εταίρων μας, στη διαφύλαξη της υγιούς οικονομικής θέσης μας και στην ενίσχυση των προϊόντων μας. Παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητα μας να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές προκλήσεις και να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα».