ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Διευρύνονται οι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Επίδομα θέρμανσης: Διευρύνονται οι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μέσα στον πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης - Το επίδομα θα κυμαίνεται από 80 έως και 700 ευρώ, ενώ το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο. Επιπλέον, θα το λάβουν και τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης που καθορίζονται με αυτήν. Ουσιαστικά, με την εν λόγω απόφαση, σκοπεύουμε να εντάξουμε και άλλες μορφές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet»).

Υπολογισμός του ποσού

Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και πλέον θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Έτσι, ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική Επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» η αγωνία και οι ΜΕΘ - Ασφυξία στη Βόρεια Ελλάδα