ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η τελευταία δόση

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η τελευταία δόση

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα πληρωθούν οι δικαιούχοι την 6η δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

Όσοι δικαιούχοι της έκτης διμηνιαίας δόσης του Επιδόματος Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα λάβουν τα χρήματα την 31η Δεκεμβρίου. Η πληρωμή της τελευταίας δόσης του Επιδόματος Παιδιού αφορά στο δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Η πληρωμή της τελευταίας δόσης καταβάλλεται στο τέλος Δεκεμβρίου και όχι Ιανουαρίου.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πώς υπολογίζεται

  • με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  • και με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.


Προσοχή: Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές. Σε επιδόματα συγκαταλέγεται η έκτη δόση για το Επίδομα Παιδιού Α21 και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ στις 31 Δεκεμβρίου:

  • H έκτη διμηνιαία και τελευταία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21
  • Tα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Tο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Tο Επίδομα Ενοικίου
  • Οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο»: Έξαλλοι οι Τούρκοι για την αγορά των Rafale – Τρέμουν τους Meteor