ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενική Συνέλευση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενική Συνέλευση

Δύο μέρες απομένουν πριν από την κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, η οποία και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας του κατασκευαστικού ομίλου. 

Την Τετάρτη οι μέτοχοι της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα κληθούν να αποφασίσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που έχουν προτείνει οι δύο βασικοί διεκδικητές του διοικητικού ελέγχου της κατασκευαστικής.

Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος που στηρίζουν τη σημερινή διοίκηση με διευθύνοντα σύμβουλο τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση. Οι εταιρείες των δύο πρώτων Invesco Finance και Akron Trade and Transport συγκεντρώνουν υπό προϋποθέσεις το 25,6% των μετοχών.

Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η ολλανδική Reggeborgh, η οποία επίσης υπό προϋποθέσεις ελέγχει το 26,71% των μετοχών. Για την ακρίβεια, έχει αποκτήσει ήδη το 14,17% και διατηρεί το δικαίωμα της αγοράς μετοχών μέχρι τον Μάρτιο που αντιστοιχούν στο 12,54% και ανήκουν στον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Μέχρι αύριο, όμως, είναι και η προθεσμία που έχουν ανακοινώσει η Akron Trade and Transport με την Pemanoaro ώστε η εταιρεία των Καϋμενάκη και Μπάκου να αποκτήσει το πρώτο από τα συνολικά επτά πακέτα των μετοχών της εταιρείας των αδελφών Καλλιτσάντση. Οι εφοπλιστές με αυτή την κίνηση, εκτός από το 5% που ήδη διαθέτουν, αγοράζουν και άλλο ποσοστό 12% των μετοχών της Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται ότι η τελική συμφωνία ανάμεσα στις συμμάχους εταιρείες αφορά το 20,58% των μετοχών.