ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις: Συνεχίζονται οι «γενναίες» προσφορές μέχρι και τις 31 Μαρτίου

Εκπτώσεις: Συνεχίζονται οι «γενναίες» προσφορές  μέχρι και τις 31 Μαρτίου

Την παράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίιου ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας:

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη δυνατότητα ρύθμισης της εκπτωτικής περιόδου έτσι ώστε να δοθεί παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Την παράταση είχε ζητήσει εδώ και ημέρες ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη λόγω των έκτακτων συνθηκών με το lockdown στην Αττική και το αδιάθετο στοκ που υπήρχε στα καταστήματα.

«Λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, σας μεταφέρουμε το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας για παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021, έως το τέλος Μαρτίου» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην επιστολή του εμπορικού συλλόγου.

SMS 13032: Αυτό το μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας - Έτοιμο το νέο σύστημα

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- και θα έχει χρονικό περιορισμό, είναι έτοιμη όπως φαίνεται, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για το νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για το λιανεμπόριο.

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικους: Τα «σεξουαλικά αρπακτικά» σαρώνουν το διαδίκτυο στην καραντίνα