ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άδειασαν» τα ξενοδοχεία της Αττικής

«Άδειασαν» τα ξενοδοχεία της Αττικής
Πτώση της τάξης του 11% σημείωσαν τα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής τον Οκτώβριο του 2010...

Πτώση της τάξης του 11% σημείωσαν τα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής τον Οκτώβριο του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.
Τις απώλειες στην πληρότητα στο -4.4% κατά τον ίδιο μήνα, ήλθαν να περιορίσουν οι χαμηλότερες τιμές των ξενοδοχείων σε σχέση με πέρυσι, αλλά και οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, χαρακτηρίζει τέτοια γεγονότα απολύτως αναγκαία για την ενίσχυση της φήμης του προορισμού αλλά και για την αύξηση της κίνησης των ξενοδοχείων του Λεκανοπεδίου.

Πάντως σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό, η Αθήνα-Αττική εξακολουθητικά παρουσιάζει τη χαμηλότερη πληρότητα (61.10% στο 10μηνο του 2010), την τέταρτη φθηνότερη μέση τιμή ανά δωμάτιο ( 106.83 Ευρώ) και το τρίτο χαμηλότερο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο ( 65.27 Ευρώ).

Την ίδια στιγμή, η Κωνσταντινούπολη, παραμένει ο τρίτος πιο πετυχημένος προορισμός “city break” στην Ευρώπη μετά το Παρίσι και το Λονδίνο.

Για την αντιστροφή του κλίματος, οι ξενοδόχοι της Αττικής έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο πρόγραμμα “ATHENS EVERY WEEK”, το οποίο εκπονείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού.