ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr για αναδρομικά: «Ταφόπλακα» στα δώρα των συνταξιούχων του Δημοσίου

Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr για αναδρομικά: «Ταφόπλακα» στα δώρα των συνταξιούχων του Δημοσίου
Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Ταφόπλακα» στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων

Αναδρομικά:  «Ταφόπλακα» από το  Ελεγκτικό Συνέδριο για τα δώρα του Δημοσίου - Τι είπε στο Newsbomb.gr ο νομικός και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ  κ. Αλέξης Μητρόπουλος. 

Συνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή – κατάργηση που υπέστησαν το 2013, τα δώρα στους συνταξιούχους του Δημοσίου Τομέα. Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποφάνθηκε σχετικά, απορρίπτοντας σχετική διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα. Βασικό επιχείρημα των δικαστών ήταν ότι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, προέκυψαν από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Πάγος» στις διεκδικήσεις περίπου 500.000 συνταξιούχων

«Με την απόφαση 1389 μπαίνει τέλος στις διεκδικήσεις περίπου 500.000 συνταξιούχων του δημοσίου και ενστόλων, από εδώ και δια παντός!» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Πλέον, οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου και όλων των σωμάτων «περιορίζονται στο μόνο στις περικοπές που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις τους, κατά τα μνημονιακά έτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Newsbomb.gr ο κ. Μητρόπουλος «από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι περίπου 44 δισ. ευρώ από την κατάργηση 13ης και 4ης σύνταξης ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον ιδιωτικό τομέα.

«Αναμένεται από μέρα σε μέρα η απόφαση του ΣτΕ για επικούρηση και δώρα στον ιδιωτικό τομέα, που δίκασα ο ίδιος στις 15/01/2021, για να κριθεί αν πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά ποσά για το 11μηνο ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)