ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστήματα: Ανοιχτά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου - Το ωράριο, ποια μέτρα ισχύουν

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή
Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα
Intime News

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα μέχρι το τέλος του έτους

Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (01/11) οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, ενώ τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Όπως έχει οριστεί, τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και σούπερ μάρκετ:

  • Στις 7 Νοεμβρίου
  • Στις 12 Δεκεμβρίου
  • Στις 19 Δεκεμβρίου

Black Friday

H Black Friday, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021. Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο το Σαββατοκύριακο

Σημειώνεται ότι από το ερχόμενο Σάββατο (6/11) τίθενται σε ισχύ τα κάτωθι μέτρα:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας,
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους,
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων(πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες,
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών από αύριο, Σάββατο, όταν και θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους, έδωσε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Ant1. Όπως είπε οι ανήλικοι έως 18 ετών θα εισέρχονται σε μεικτούς χώρους, όπως τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα εστίασης, τα οποία λειτουργούν για εμβολιασμένους και μη, με self test, όπως αυτό που κάνουν για το σχολείο.

Ωστόσο, τόνισε πως για τους αμιγείς χώρους, π.χ τους κλειστούς χώρους των εστιατορίων, οι ανήλικοι θα προσέρχονται είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με rapid test. Τόνισε ότι η ΚΥΑ θα εκδοθεί εντός της ημέρας, καθώς από αύριο θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί έως τώρα είναι πόση διάρκεια θα έχουν τα self test και αν αυτά θα επιβαρύνουν τον ήδη πληγωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου

Σοβαρή καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για ακρωτηριασμό στα επεισόδια με αστυνομικούς

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα