ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πήρατε αναδρομικά το 2020; Υπολογίστε την επιβάρυνση που θα πληρώσετε έως τέλος Ιανουαρίου

Πήρατε αναδρομικά το 2020; Υπολογίστε την επιβάρυνση που θα πληρώσετε έως τέλος Ιανουαρίου

Αντιμέτωποι με μια πολύ μεγάλη φορολογική επιβάρυνση θα βρεθούν (ή έχουν ήδη βρεθεί) εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που εισέπραξαν αναδρομικά μέσα στο 2020.

Τώρα, έρχεται η ώρα αυτά τα ποσά να δηλωθούν στην εφορία (σ.σ τα χρονικά περιθώρια τελειώνουν στο τέλος του χρόνου) προκειμένου να καταλογιστεί ο συμπληρωματικός φόρος. Η όποια διαφορά -η οποία φτάνει να αντιστοιχεί ακόμη και πάνω από 45% των αναδρομικών- θα πρέπει να καταβληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είτε σε έω και 24 δόσεις μέσα από την πάγια ρύθμιση της εφορίας.

Τα μεγαλύτερα θύματα θα είναι φυσικά οι περίπου 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι που έλαβαν τα αναδρομικά για τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις το 2015 και το 2016 πέρυσι τον Οκτώβριο. Στα αναδρομικά δεν τους έγινε καμία παρακράτηση με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να πληρώσουν πολύ μεγάλα ποσά.

Το εργαλείο κατακευάστηκε ακριβώς για να μπορείτε να υπολογίσετε από τώρα την επιβάρυνση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στην αρχική δήλωση, και στη συνέχεια το ποσό των αναδρομικών.

Δείτε το εργαλείο κάνοντας κλικ εδώ

Ρoή Ειδήσεων