ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ποιοι καλούνται να τα πληρώσουν διπλάσια

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ποιοι καλούνται να τα πληρώσουν διπλάσια

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Προσοχή! Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη.

Στο ταμείο οδηγούνται 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν «ξεχάσει» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στο myCAR.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους σχεδόν 75.000 «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, τους δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258. Πλέον, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Μάλιστα, για τους διευκολύνει, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά: 1. τη ΔΟΥ τους, 2. τη θεματική ομάδα “Αυτοκίνητα” και 3. τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”. Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία.

Προσοχή! Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισήγηση Επιτροπής: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)