ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γονικές παροχές: Το αδιαχώρητο επικρατεί σε δήμους, εφορίες και συμβολαιογραφικά γραφεία

Χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητα τους με γονικές παροχές
Χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητα τους με γονικές παροχές
INTIME

Το αδιαχώρητο επικρατεί σε εφορίες, δήμους και συμβολαιογραφικά γραφεία, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητα τους με γονικές παροχές στα παιδιά τους πριν τις αρχές του νέου έτους, οπότε θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Ωστόσο ο όγκος των αιτήσεων, των φακέλων, και των ενδιαφερομένων είναι τόσο μεγάλος που επικρατεί το αδιαχώρητο ειδικά στις εφορίες και στους δήμους.

Στα αρμόδια γραφεία των δήμων για την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ γίνεται ο κακός χαμός με τους υπαλλήλους να δηλώνουν αδυναμία διεκπεραίωσης των μαζικών αιτημάτων.

Αντίστοιχα και στα πρωτόκολλα των εφοριών επικρατεί το αδιαχώρητο και μεγάλο συνωστισμός, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι για την διευθέτηση των σχετικών μεταβιβάσεων είναι αντιμέτωποι με δυσθεώρητο όγκο εργασίας.

Επιπρόσθετα όλες οι διαδικασίες δυσχεραίνονται από τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού που πολύ συχνά εμφανίζονται στην σχετικές υπηρεσίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι συμβολαιογράφοι ζητούν τρίμηνη παράταση για βεβαίωση μηχανικού και αντικειμενικές αξίες ούτως ώστε να προλάβουν οι πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των μεταβιβάσεων με τις τρέχουσες αξίες και να μην επιβαρυνθούν πρόσθετα.

Όσοι δεν προλάβουν και οι γονικές τους παροχές ολοκληρωθούν το 2022 θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα συμβολαιογραφικά κόστη και μεγαλύτερα έξοδα κτηματολογίου.

Στη βάση αυτή η προσοχή όλων πέφτει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων , η οποία έχει δεσμευθεί πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις γονικές παροχές θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

Τότε θα τεθεί σε λειτουργία και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου, που θα επιτρέψει στους φορολογούμενους να ολοκληρώνουν τις μεταβιβάσεις ταχύτερα και χωρίς να χρειάζεται να αναζητούν την πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτούνται σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δικαιολογητικά και πιστοποιητικά θα βρίσκονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου και έτσι οι πολίτες θα απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι από τα δεκάδες δικαιολογητικά που καλούνται να συγκεντρώσουν προκειμένου να τα υποβάλουν μαζί με τις δηλώσεις στις οποίες προχωρούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρθένα Κουτμερίδου: Η συγκίνηση για το μωρό που σώθηκε, ο φόβος και το τραγικό τέλος (vid)

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Γονικές παροχές: Το αδιαχώρητο επικρατεί σε δήμους, εφορίες και συμβολαιογραφικά γραφεία