ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν βλέπει αναδιάρθρωση του χρέους ο Απ. Ταμβακάκης

Δεν βλέπει αναδιάρθρωση του χρέους ο Απ. Ταμβακάκης
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημόσιο χρέος στη χώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο..

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημόσιο χρέος στη χώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση, ενώ σε ότι αφορά τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα προς τη χώρα μας τόνισε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα των τραπεζών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν απαιτείται επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας.

Ο κ. Ταμβακάκης προέβλεψε αύξηση των επισφαλειών από καθυστερούμενα δάνεια στις τράπεζες το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης χαρακτηρίζοντας όμως παράλληλα ανοησίες τη φημολογία για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.
Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας που αφορούν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και την πώληση ποσοστού της στην Finansbank, o κ. Ταμβακάκης τόνισε ότι θα δημιουργήσουν μια ομπρέλα ρευστότητας στην τράπεζα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος στην ομιλία του τόνισε ότι η πρόοδος που έχει γίνει έως τώρα στην ελληνική οικονομία μετά την υπογραφή του μνημονίου είναι αξιοσημείωτη αλλά οι προκλήσεις παραμένουν. Όπως είπε η πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι εκείνη της μείωσης των δημοσιονομικών ανισορροπιών, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Η άλλη μεγάλη πρόκληση αφορά στο μετασχηματισμό των δομών και θεσμών της ελληνικής οικονομίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συνθήκη που είναι απαραίτητη για να μπει η χώρα σε μια διατηρήσιμη τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. Χωρίς το δεύτερο, σημείωσε ο κ. Ράπανος η δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα μπορέσει να είναι διατηρήσιμη για πολύ χρόνο, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων