ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάσταση απόψεων Παπανδρέου-Ρουμπινί

Διάσταση απόψεων Παπανδρέου-Ρουμπινί
Συζήτηση για την ελληνική κρίση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον νομπελίστα οικονομολόγο...

Συζήτηση για την ελληνική κρίση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον νομπελίστα οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νουριέλ, που πολλάκις έχει επισημάνει ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της, επέμεινε στις απόψεις του, ωστόσο έδωσε συγχαρητήρια προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της, ασχέτως των διαφορετικών απόψεών του.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί χαρακτήρισε «απαραίτητα» τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, εμμένοντας ωστόσο στην άποψή του για κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων είναι αρκετή, ενώ επεσήμανε τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια κίνηση στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Άλλωστε, η κυβέρνηση εκτιμά ότι τέτοιες συζητήσεις είναι πάντοτε χρήσιμες, θέση την οποία εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, που είχε δηλώσει ότι οι διάσταση απόψεων «δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε».

πηγή: newscode.gr

διαβάστε επίσης: Ο Ρουμπινί στον Παπανδρέου: «Φύγε από το ευρώ»

Ροή Ειδήσεων