ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται «κόφτης» σε ακραίες αυξήσεις – Έως 60 εκατ. ευρώ μικρότερος ο λογαριασμός

ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται «κόφτης» σε ακραίες αυξήσεις – Έως 60 εκατ. ευρώ μικρότερος ο λογαριασμός
Ειδήσεις για τον φετινό ΕΝΦΙΑ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις για τον φετινό ΕΝΦΙΑ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου

Για τον φετινό ΕΝΦΙΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα ο φετινός λογαριασμός για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένους κατά 50-60 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του προηγούμενου διαστήματος για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ. «Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις» είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε (σ.σ. την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ) από τον Μάρτιο. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις για επιβολή «κόφτη» σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η αύξηση του ΕΝΦΙΑ είναι υπερβολική μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

«Εδώ είμαστε σε ακραίες περιπτώσεις να τις αξιολογήσουμε για περιοχές όπου ενδεχομένως να υπάρξει ακραία αύξηση για τα νοικοκυριά» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας για φορολογικές δηλώσεις

Τον χρόνο υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Taxheaven δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον αρμόδιο υφυπουργό τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή «έτσι ώστε όχι μόνο εσωτερικά η ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να ανοίξει το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις από τον Μάρτιο αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς (ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών) πολύ γρήγορα να ενσωματώσουν τα στοιχεία έτσι ώστε να διευκολύνουν το έργο των λογιστών και παράλληλα οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τις διευκολύνσεις στις δόσεις των τελευταίων ετών». Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να ανοίξει η βεντάλια των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία εξετάζεται να αυξηθούν σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι έδειξαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ψύχους – Πότε θα χτυπήσει, τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

Ο Ελληνοκαναδός «Ιντιάνα Τζόουνς» που κατέβηκε στην «Πύλη της Κολάσεως» μιλάει στο Newsbomb.gr