ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ 2021: Ξεκινά σήμερα (20/5) η υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

Εξοικονομώ 2021: Ξεκινά σήμερα (20/5) η υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου
Η υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου μπορεί να γίνει έως και τις 19/7/2022

Εξοικονομώ: Ξεκινάει από σήμερα, 20 Μαΐου 2022, η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις «Καταρχήν Επιλέξιμες» αιτήσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών.

Η υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου μπορεί να γίνει έως και τις 19/7/2022.

Για τις Ειδικές Περιπτώσεις όπως αυτές περιγράφονται στον Οδηγό του Προγράμματος, καθώς και τις Πρόσφατες Αποκτήσεις, η διαδικασία υποβολής θα ξεκινήσει μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).

Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025.

Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμβάλλοντας, στην υλοποίηση του ΕΣΕΚ το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» υλοποιείται με προσαρμογή και βελτίωση του υφιστάμενου χρηματοδοτικού μοντέλου, αποσκοπώντας στην μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους πολίτες μέσω της αύξησης των πολιτών που δύναται να λάβουν μέρος, της απλοποίησης της πιστοποίησης των παρεμβάσεων και της ενεργοποίησης της αγοράς με την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Έτσι, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει υψηλά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη προς τα ελληνικά νοικοκυριά με ταυτόχρονη κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.