ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβολή για την ιρλανδική βοήθεια από ΔΝΤ

Αναβολή για την ιρλανδική βοήθεια από ΔΝΤ
Την αναβολή της συνεδρίασης που θα αποφάσιζε για την παροχή δανείου προς την Ιρλανδία ανακοίνωσε το ΔΝΤ...

Την αναβολή της συνεδρίασης που θα αποφάσιζε για την παροχή δανείου προς την Ιρλανδία ανακοίνωσε το ΔΝΤ, μετά από ενημέρωση που είχε για αλλαγή της συμφωνηθείσας κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την ιρλανδική κυβέρνηση. Αντικείμενο της συζήτησης θα ήταν η έγκριση της άμεσης εκταμίευσης δανείου ύψους 22,5 δισ. δολαρίων προς το Δουβλίνο.

Στην Ιρλανδία σήμερα, διεξήχθη η τρίτη ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας του 2011, εξέλιξη που σηματοδοτεί την έγκρισή του τον Ιανουάριο αλλά και την διάλυση της Βουλής με την ταυτόχρονη προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών ύψους 6 δισ. ευρώ καθώς και αυξήσεις φόρων. Το πακέτο μέτρων είναι άλλωστε και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να λάβει η χώρα το δάνειο που προβλέπεται από το μηχανισμό στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπράιαν Λένιχαν ανακοίνωσε σήμερα στους βουλευτές ότι η πρώτη δόση του δανείου θα δοθεί στην Ιρλανδία στις αρχές του Ιανουαρίου του 2011. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους προς το μνημόνιο, έχουν προαναγγείλει ότι θα επαναδιαπραγματευτούν τη σύμβαση δανείου προς τη χώρα.

Πηγή: Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων