ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Όλα τα μυστικά για την καταβολή του – Οι παγίδες και τα ψιλά γράμματα

Fuel Pass 2: Όλα τα μυστικά για την καταβολή του – Οι παγίδες και τα ψιλά γράμματα

Στο τέλος του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για να υποβάλουν αίτηση πάνω από 3 εκατ. δικαιούχοι. 

Το νέο επίδομα βενζίνης μπορεί να φτάσει έως τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Τα ποσά θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ενώ όσοι επιλέξουν την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα κερδίσουν 15 ευρώ, με το επίδομα βενζίνης να κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ. Στην περίπτωση το ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα λάβουν σε 45 – 80 ευρώ.

Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού (smartphone) και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS. Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του τριμήνου από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο και η χρήση της μπορεί να γίνει και εφάπαξ, δηλαδή για ένα μόνο γέμισμα, εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

Fuel Pass 2: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του νέου επιδόματος βενζίνης είναι επιλέξιμα φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Δηλαδή για τον άγαμο το εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, για το ζευγάρι τα 33.000 ευρώ, για το ζευγάρι με 1 παιδί τα 36.000 ευρώ, το ζευγάρι με 2 παιδιά τα 39.000 ευρώ, το ζευγάρι με 3 παιδιά τις 42.000 ευρώ και για το ζευγάρι με 4 παιδιά τις 45.000 ευρώ.

Fuel Pass 2: Οι προϋποθέσεις καταβολής του ποσού

Για να λάβει την αποζημίωση ο δικαιούχος θα πρέπει πριν την υποβολή της αίτησης να έχει υποβάλει τη φετινή φορολογική δήλωση στην οποία αποτυπώνεται το οικογενειακό εισόδημα.

Επίσης το όχημα για το οποίο θα λάβει επιδότηση θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Fuel Pass 2: Οι παγίδες

Πελάτες με ΙΒΑΝ τραπεζών εξωτερικού (ή και ορισμένων ίσως μη συστημικών τραπεζών) που λειτουργούν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εισπράξουν το επίδομα, γιατί η τράπεζα δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Δημόσιο, για να εισπράττει και να αποδίδει τα χρήματα στους πελάτες.

Τέλος, όσοι δεν έχουν κινητό με NFC δεν μπορούν να κάνουν χρήση του bonus των 15 ευρώ και πρέπει να βρουν κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης για να κάνουν χρήση της εφαρμογής στο κινητό του.