ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Γιατί δεν έχουν λάβει όλοι το επίδομα βενζίνης

Fuel Pass 2: Γιατί δεν έχουν λάβει όλοι το επίδομα βενζίνης

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους. Γιατί δεν έχουν λάβει όλοι ακόμα το χρηματικό ποσό;

Χρήματα και στους λογαριασμούς τους και στην άυλη ψηφιακή κάρτα βλέπουν από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του Fuel Pass 2 μετά την έγκριση της αίτησης τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2 επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συγκεκριμένα από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις στις 1.544.633 ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και στις 581.087 έχει επιλεγεί η έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Γιατί δεν έχουν λάβει όλοι το επίδομα;

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν δει ακόμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους, με αρκετούς από αυτούς να αναρωτιούνται αν τελικά θα τα λάβουν ή όχι.

Τα χρήματα πιστώνονται μέσα σε τρείς ημέρες από την ημέρα που μαθαίνει ο πολίτης ότι είναι δικαιούχος.

Η ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού του Fuel Pass 2 εξαρτάται από το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρα
  • Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος