ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Πόσες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί – Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή

Fuel Pass 2: Πόσες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί – Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή
Fuel Pass 2: Συνεχίζεται η διαδικασία πληρωμών της επιδότησης καυσίμων
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Fuel Pass 2: Συνεχίζεται η διαδικασία πληρωμών της επιδότησης καυσίμων

Νέα στοιχεία για τη διαδικασία πληρωμών σχετικά με το Fuel Pass 2 έδωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «χθες (σ.σ. Πέμπτη 11/08) ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 2,2 εκατομμύρια αιτήσεις για τις οποίες έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς ή την άυλη κάρτα 155 εκατομμύρια ευρώ».

«Χθες έγιναν οι περισσότερες πληρωμές – για 1,9 εκατομμύρια αιτήσεις – και εκκρεμούν αυτές που θα εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε, μάλιστα, ως ενδιαφέρον το γεγονός ότι «το 73% όσων υπέβαλαν αίτηση για Fuel Pass 2 επέλεξε να πιστωθεί το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό για να αξιοποιήσει τα χρήματα και εκτός καυσίμων»

Aναλυτικά:

  • Πληρώθηκαν σήμερα επιπλέον 1.860.064 δικαιούχοι του Fuel-Pass 2, με ποσό 131.427.380 ευρώ.
  • 1.377.625 έλαβαν επιδότηση ύψους 92.321.710 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό
  • 482.439 δικαιούχοι έλαβαν επιδότηση ύψους 39.105.670 μέσω της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας.
  • Έως σήμερα έχουν καταβληθεί 155.294.615 ευρώ σε 2.193.074 δικαιούχους, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για επιπλέον αιτήσεις έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά, δε, το Power Pass ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 250 εκατομμύρια από 300 εκατ. ευρώ που είχαμε προϋπολογίσει» προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες από ελέγχους και αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα για να γίνουν οι πληρωμές στις αρχές Σεπτεμβρίου των υπολοίπων 50 εκατομμυρίων ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρα
  • Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος

Σχετικές ειδήσεις