ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» αρχείο υπολογιστή από την WWF

«Πράσινο» αρχείο υπολογιστή από την WWF
Έναν πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη μας και την ευαισθητοποίηση...

Έναν πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη μας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του, εισήγαγε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF).
Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο είδος αρχείου που «σώζεται» μεν στον υπολογιστή, αλλά αρνείται να εκτυπωθεί!

Το WWF δημιούργησε το δικό του τύπο αρχείου, που μάλιστα φέρει το όνομά του (.wwf). Μοιάζει με τα γνωστά αρχεία .pdf, μόνο που δεν μπορεί να εκτυπωθεί. Με τον τρόπο αυτό, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.

Η οργάνωση συστήνει στους χρήστες να αποφασίζουν ποια αρχεία τους δεν απαιτούν εκτύπωση οπωσδήποτε και να σώζουν τα υπόλοιπα αρχεία, που είναι μόνο για ανάγνωση, στο νέο format .wwf. Όταν τα αρχεία αυτά διανέμονται σε άλλους, αυτοί θα μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά όχι να τα εκτυπώσουν, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς , αλλά θα σώσει αρκετά δέντρα που δεν θα καταλήξουν στην χαρτοβιομηχανία ως πρώτη ύλη.